Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Martișor, Mărțiguș – Atelier creativ pentru copii

februarie 14 @ 5:00 pm - 6:00 pm

|Eveniment Recurent (Vezi toate)

Un eveniment care are loc la 1 saptamani that incepe la 5:00pm in fiecare joi and vineri, si care se repeta pana la data de februarie 28, 2019

Un eveniment care are loc la 1 saptamani that incepe la 12:00pm in fiecare joi and sâmbătă, si care se repeta pana la data de februarie 24, 2019

40lei
atelier de martisor

Te invitam la un atelier primavaratec in care vei picta 10 martisoare din lut.

Vei alege din colecția de figurine Clay Play Ceramica special creată. Dupa pictarea marțișoarelor vei pune fiecăruia șnurul alb, rosu răsucit și cu ciucurei atârnând.

La final vei pleca acasa cu toate marțișoarele pictate si deja te poti gândi cui le vei oferi.

Mărțișor , marț și mărțiguș sunt toate denumirile pentru firul roșu și alb, cu ciucure agățat obișnuindu-se a se oferi de 1 martie.

Este un obicei vechi, și se crede că purtătorul va fi puternic și sănătos pentru anul care vine. Este, de asemenea, un simbol al primăverii care vine. De obicei, atît femeile, cît și bărbații îl poartă pe haine, aproape de inimă, până în ultima zi a lunii martie, când martișorul este leagat de ramura unui copac. În unele regiuni, o monedă de aur sau de argint atârnă pe firul alb,roșu și este purtata în jurul gâtului. După ce o poartă pentru o anumită perioadă de timp, cumpără vinul roșu și brânza dulce cu moneda, în conformitate cu convingerea că fețele lor vor rămâne frumoase și albe ca brânză și rubicond ca vinul, tot anul. 

În vremurile moderne, și mai ales în zonele urbane, Mărțișorul a pierdut cele mai multe proprietăți de talisman și a devenit mai mult un simbol al prieteniei, iubirii, aprecierii și respectului.

În costul atelierului sunt incluse toate materialele folosite si setul de 10 martișoare din ceramica.

Parinții insoțitori ni se pot alatura in funcție de spațiul rămas disponibil, cu excepția acelora care achiziționează bilet.
Atelierul se adresează copiilor cu vârsta peste 4 ani

Notă: Pentru achiziționarea unui bilet la atelierele noastre NU este necesară crearea unui cont. Este necesar sa fii de acord cu Termenii si conditiile atelierelor si politica de confidentialitate  a numelui.

Organizator

Clay Play Ceramica
Telefon:
0720 640 000
Email:
contact@clayplay.ro

Loc de întâlnire

Atelier ClayPlay
Strada Nerva Traian nr 4
Bucuresti, Bucuresti 031126 România
+ Harta Google

Bilete

Tickets are not available as this eveniment has passed.

Copyright Clayplay © 2019. Proudly made by SOTA360.