CUFARUL CU POVESTI MAGICE

Atelier creativitate și dezvoltare personală

Obiectivele atelierului:

Identificarea valorilor personale, găsirea de soluții la situații și temeri cu care copiii se confruntă zilnic (apariția unui frate/soră, teama de întuneric, teama de a vorbi în public, exprimarea emoțiilor etc), dezvoltarea creativității și imaginației copiilor concomitent cu dezvoltarea îndemânării. Copiii vor descoperi că relaţia cu ceilalţi este un dialog constant, un schimb şi un mod inventiv şi distractiv de a crea ceva împreună, fără frica de a greşi, experimentând în mod constant.

Ce vom face:

La fiecare ședință vom face cunoștință cu o poveste și personajele ei, fiecare poveste abordând situații cu care copilul se confruntă zi de zi. Copilul nu caută altceva într-o poveste decât pe sine, încercând să-şi întărească EU-l. Imaginea, sunetul şi desenul, completează povestea pe care copilul doreşte s-o asculte şi la care el se raportează.
La finalul atelierului ne vom împrieteni cu pensulele, culorile, lipiciul, hârtia și alte materiale din care vom construi o mică parte din poveste.

Detalii:

Atelierul este un concept bazat pe rolul terapeutic binecunoscut al poveștilor și pe importanța activităților artistico plastice în dezvoltarea fiecărui copil. Atelierul se desfășoară pe parcursul a 50 minute. Atelierul se adresează copiilor cu vârsta de 3 – 6 ani care vor să învețe să comunice mai ușor, să relaționeze cu alți copii și să se integreze într-un grup, care vor să învețe să își exteriorizeze emoțiile , să își dezvolte personalitatea și să se descopere pe ei înșiși.

KIDS MAKING ART

Istoria artei pe înțelesul celor mici

Obiectivele atelierului:

Pentru că niciodată nu suntem prea mici să învățăm despre marii artiști ai lumii și pentru că imaginația, creativitatea și simțirile pure sunt la un nivel înalt la vârste fragede, ne propunem să abordăm orele de Arts and Crafts într-o manieră în care să îmbinăm creativitatea cu setea de cunoaștere a celor mici, ducându-i în fiecare ședintă prin diferite curente artistice și bucurându-ne în același timp de creațiile proprii!

Ce vom face:

Vom cunoaște mari artiști ai lumii și curentele artistice din care au facut parte și vom recrea operele lor prin activități de pictură, colaj și modelaj:

*impresionismul – Renoir

*expresionismul abstract – Jackson Pollock

*minimalismul – Frank Stella

*neoplasticismul – Mondrian

*cubismul- Picasso

*post impresionism – Van Gogh etc

Detalii:

Atelierul se desfașoară pe parcursul a 50 minute. Fiecare atelier conține o parte teoretică despre un artist/curent artistic, structurată pe înțelesul copiilor și o parte creativă în care, după ce am aflat detalii despre artistul săptămânii, prin activități combinate de desen, pictură, modelaj sau colaj devenim și noi mici artiști. Atelierul se adresează copiilor cu vârsta de 5 – 12 ani

Ceramica unicat la cele mai bune preturi

MODELAJ IN LUT SI OLARIT

Obiectivul atelierului:

Modelajul ajută copilul să-și exprime propriile trebuințe și trăiri afective, face apel la sentimentele copilului și antrenează activ latura psihicului sau. Activitățile artisticoplastice exercită o influență benefică asupra formării personalității copiilor, nu numai pe plan estetic, ci și pe plan moral, afectiv, intelectual. În mod special modelajul în lut ajută la dezvoltarea motricității fine a copiilor, fiindu-le de un real ajutor atât în perioada preșcolară cât și școlară.

Ce vom face:

Se lucrează cu lut (material natural, nontoxic) și apă, pe o planșeta specială. in cazul olaritului, ativitatea se desfasoara la roata electrica de olarit. Fiecare oră va aborda o altă tematică în funcție de vârsta copiilor. Copiii se vor familiariza cu instrumentele de lucru, vor învăța cum să păstreze proporțiile, mișcările elementare în modelaj, cum se îmbină două părți ale unui obiect și cum se finisează iar dupa caz, vor picta și/sau decora obiectele create.

Detalii:

Atelierul se desfașoară pe parcursul a 50 minute. După activitatea propriu zisă de modelaj, copiii pot picta piesele create sau acestea pot fi mai întâi arse în cuptorul nostru pentru ceramică și apoi pictate la clasă. Atelierul se adresează copiilor cu vârsta de 4 – 12 ani.

DEZVOLTARE PERSONALA PRIN COACHING

@Activități de Life Coaching individuale și de grup pentru copii peste 8 ani și adolescenti.

In urma activitatii de coaching, copiii:

-vor avea mai multa incredere in ei

-vor invata cum mintea le poate fi prieten sau dusman

-isi vor exprima cu usurinta emotiile

-vor integra in viata lor ASCULTAREA si NONJUDECATA

-isi vor descoperi propriile valori si potentialul lor infinit

-vor stii sa isi formuleze si sa isi urmareasca un obiectiv etc

 COACHINGUL ESTE DESPRE A FACE, AICI SI ACUM

Fiecare dintre noi este un mic Creator de Univers. Propriul Univers.

Fiecare dintre noi are în interiorul lui, resurse nelimitate.

Fiecare dintre noi are capacitatea înăscută de a învăța.

Fiecare dintre noi are un potențial infinit pentru a-și crea realitatea, pentru a-și găsi propriile soluții, pentru a-și atinge obiectivele.

Activitatile de coaching au o frecvența săptămânală, cu o parte teoretică de 20% și aplicații practice 80%.

OPTIONALE SCOLI SI GRADINITE

@Opționalele se desfașoară la sediul dvs, săptămânal sau bilunar, cu maxim 13 copii. În costul opționalului sunt incluse toate materialele, cât și uneltele/ ustensilele necesare desfășurării activităților!

Scopul atelierelor este de a produce o echilibrare in dezvoltarea copilului, de a asigura libertate de exprimare si manifestare a dorintelor, trebuintelor, nevoilor, opiniilor, atitudinilor sale.

Copiii invata sa-si foloseasca imaginatia, sa interactioneze cu ceilalti, sa faca alegeri, sa observe, sa asculte, sa se joace si sa se bucure… Se pune accentul pe comunicare, relationare, integrarea in grup, dezvoltarea creativitatii, intarirea increderii in sine.

Acum poti sa iti programezi si sa iti rezervi un loc la urmatoarea sedinta direct de pe site!