ACTIVITATI OPTIONALE IN SCOLI SI GRADINITE

@Opționalele se desfașoară la sediul dvs, săptămânal sau bilunar, cu maxim 13 copii. În costul opționalului sunt incluse toate materialele, cât și uneltele/ ustensilele necesare desfășurării activităților!

 

1. CUFARUL CU POVESTI – Atelier creativitate si dezvoltare personala 3-6 ani

Obiectivele atelierului:

Identificarea valorilor personale, găsirea de soluții la situații și temeri cu care copiii se confruntă zilnic (apariția unui frate/soră, teama de întuneric, teama de a vorbi în public, exprimarea emoțiilor etc), dezvoltarea creativității și imaginației copiilor concomitent cu dezvoltarea îndemânării. Copiii vor descoperi că relaţia cu ceilalţi este un dialog constant, un schimb şi un mod inventiv şi distractiv de a crea ceva împreună, fără frica de a greşi, experimentând în mod constant.

Ce vom face:

La fiecare ședință vom face cunoștință cu o poveste și personajele ei, fiecare poveste abordând situații cu care copilul se confruntă zi de zi. Copilul nu caută altceva într-o poveste decât pe sine, încercând să-şi întărească EU-l. Imaginea, sunetul şi desenul, completează povestea pe care copilul doreşte s-o asculte şi la care el se raportează.
La finalul atelierului ne vom împrieteni cu pensulele, culorile, lipiciul, hârtia și alte materiale din care vom construi o mică parte din poveste.

 

2. KIDS MAKING ART – Istoria artei pe înțelesul celor mici 5-12 ani

Obiectivele atelierului:

Pentru că niciodată nu suntem prea mici să învățăm despre marii artiști ai lumii și pentru că imaginația, creativitatea și simțirile pure sunt la un nivel înalt la vârste fragede, ne propunem să abordăm orele de Arts and Crafts într-o manieră în care să îmbinăm creativitatea cu setea de cunoaștere a celor mici, ducându-i în fiecare ședintă prin diferite curente artistice și bucurându-ne în același timp de creațiile proprii!

Ce vom face:

Vom cunoaște mari artiști ai lumii și curentele artistice din care au facut parte și vom recrea operele lor prin activități de pictură, colaj și modelaj:

*impresionismul – Renoir, expresionismul abstract – Jackson Pollock, minimalismul – Frank Stella, neoplasticismul – Mondrian, cubismul- Picasso, post impresionismul – Van Gogh etc

 

3. MODELAJ IN LUT – Atelier creativ 3-18 ani

Obiectivul atelierului:

Modelajul ajută copilul să-și exprime propriile trebuințe și trăiri afective, face apel la sentimentele copilului și antrenează activ latura psihicului sau. În mod special modelajul în lut ajută la dezvoltarea motricității fine a copiilor, fiindu-le de un real ajutor atât în perioada preșcolară cât și școlară.

Ce vom face:

Se lucrează cu lut (material natural, nontoxic) și apă, pe o planșeta specială. in cazul olaritului, ativitatea se desfasoara la roata electrica de olarit. Fiecare oră va aborda o altă tematică în funcție de vârsta copiilor. Copiii se vor familiariza cu instrumentele de lucru, vor învăța cum să păstreze proporțiile, mișcările elementare în modelaj, cum se îmbină două părți ale unui obiect și cum se finisează iar dupa caz, vor picta și/sau decora obiectele create.

 

4. DEZVOLTARE PERSONALA PRIN COACHING – Activități de Life Coaching individuale și de grup pentru copii peste 8 ani și adolescenti.

In urma activitatii de coaching, copiii:

-vor avea mai multa incredere in ei

-vor invata cum mintea le poate fi prieten sau dusman

-isi vor exprima cu usurinta emotiile

-vor integra in viata lor ASCULTAREA si NONJUDECATA

-isi vor descoperi propriile valori si potentialul lor infinit

-vor stii sa isi formuleze si sa isi urmareasca un obiectiv etc

 COACHINGUL ESTE DESPRE A FACE, AICI SI ACUM

Fiecare dintre noi este un mic Creator de Univers. Propriul Univers. Fiecare dintre noi are în interiorul lui, resurse nelimitate. Fiecare dintre noi are capacitatea înăscută de a învăța. Fiecare dintre noi are un potențial infinit pentru a-și crea realitatea, pentru a-și găsi propriile soluții, pentru a-și atinge obiectivele.

Activitatile de coaching au o frecvența săptămânală, cu o parte teoretică de 20% și aplicații practice 80%.

ACTIVITATI SAPTAMANA ALTFEL

De ce Scoala Altfel?

Pentru ca scopul cardinal astazi este crearea unei societăţii bazate pe cunoaştere. Un element fundamental îl contituie creativitatea. Astăzi mai mult decât oricând, creativitatea reprezintă o condiţie fundamentală a calităţii educaţiei, una dintre premisele esenţiale ale performanţei.

 

De ce Clay Play Ceramica?

Pentru ca:

– noi credem in creativitate ca fiind motorul principal al dezvoltarii personale.

– a crea ceva cu propriile maini presupune şi o motivaţie, dorinţa de a realiza ceva nou, ceva deosebit.

– creatia cere perseverenţa în a face numeroase încercări şi verificări si depasirea fricii de a gresi

– avem o echipa de oameni care fac cu dragoste tot ceea ce fac

– ne place ca ceea ce facem sa facem bine, altfel nu o mai facem deloc

– nu le dam copiilor o pensula si o bucata de pamant in mana si gata

– le aratam care este forta creatiei si ca, daca vor, pot orice.

– dupa ce au lucrat cu noi, mai vor iar si iar

– nu suntem doar artisti sau traineri sau educatori

– iubim copiii si stim ca ei insisi sunt o opera de arta

 

Ce activitati facem in Saptamana Altfel?

Modelaj si pictura pe lut

Olarit

Pictura pe ceramica facuta chiar de noi

-Pictura pe icoane

-Dezvoltare personala prin  Coaching

 

Veniti la noi, venim la voi, cream si ne bucuram impreuna!

Acum poti sa iti programezi si sa iti rezervi un loc la urmatoarea sedinta direct de pe site!